Bemutatkozás

Szegedi Ősz Idősotthon

Szegedi Ősz Idősotthon 100 lakónak kínál tartós és átmeneti idősotthoni ellátást 2003 óta. Szeged első, magánkezdeményezésként létrehozott idősek otthona elsősorban a város igényeinek kielégítésére koncentrál. Ezt jelzi, hogy lakóinak 97%-a szegedi illetőségű. A magánintézményekkel szembeni fenntartások ellenére tevékenységének kezdete óta sikerült egy olyan bizalmi hátteret kialakítani, melynek köszönhető lakóink elégedettsége, valamint a jelenleg várakozók száma.

Az épületben öt szinten 52 önálló lakrész, valamint 7 szoba került kialakításra. Az épületben két személyfelvonó150 adagos főzőkonyha, illetve korszerű mosoda működik. A felszereltséghez tartozik a központi nővérhívó berendezés, tűzjelző berendezés és tűzivíz hálózat, biztonságtechnikai- és telefonközpont, automatikus beléptető rendszer, belső televízió-hálózat. A lakrészekben biztonsági elektromos hálózat, televízió és telefonkapcsolat, akadálymentesen kialakított fürdőszoba áll rendelkezésre. Az étkező közvetlen kertkapcsolattal bír, a gondozott park részben a lakók munkáját dicséri.

Történetünk

A megvalósulás állomásai

2017

Alzheimer Cafe

Alzheimer Cafe rendszeres programsorozat elindítása.
2016

Férőhelyek bővítése

A korábbi “B” épület elbontásra kerül, helyére elkészül az új épület második szárnya, a férőhelyek száma 100-ra növekszik.
2014

Férőhelyek bővítése

Elkészül a Szegedi Ősz Idősotthon új épületének első szárnya, a korábbi “B” épületrészből átköltöznek a lakók, a férőhelyszám 91-re emelkedik.
2013

Környezetbarát üzemelés

Átadásra kerül az Új Széchenyi Terv (KEOP-2011-4.2.0/A) keretében megvalósult napelemrendszer. A Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) éves tervezett energiaforrás használata 103,5 GJ/év, mely 16,1 tonnával csökkenti a CO2 kibocsátást.
2009

Az idősotthon Kft-vé alakul

Az Őszidő Közhasznú társaság Nonprofit Kft-vé alakul.
2006

Férőhelyek bővítése

Átadásra kerül a “B” épületrészben a 18 férőhelyes időskorúak gondozóháza, így összesen 68 férőhelyen biztosít ellátást a Szegedi Ősz Idősotthon.
2004

Szerződéskötés a Szeged MJV Polgármesteri Hivatalával

Az Őszidő Kht. Ellátási Szerződést köt Szeged MJV Polgármesteri Hivatalával az engedélyezett férőhelyszámok keretéig.
2004

Az intézmény megtelik

Az otthon lakóinak száma eléri az engedélyben szereplő 50 főt.
2003

Az intézmény megkezdi működését

Az intézmény 37 fő gondozottal megkezdi működését.
2002

Kivitelezés megkezdése

Megkezdődik a Szegedi Ősz Idősotthon kivitelezése a Zákány u. 25. sz. alatti telken. Ezzel párhuzamosan megkezdődik a jelentkezők toborzása.
2001

Szeged MJV Önkormányzatával együttműködési megállapodás kötése

A társaság Szeged MJV Önkormányzatával együttműködési megállapodást köt a tervezett idősotthon létrehozására és működtetésére. Megkezdődik az intézmény terveinek elkészítése.
2001

Alapítás

Bálint Mihály és dr. Bálint András megalapítják az Őszidő Közhasznú társaságot azzal a céllal, hogy az a tervezett Szegedi Ősz Idősotthont működtesse.