Milyen esetekben érdemes otthonunk szolgáltatását választania?

„Be szeretnék költözni”

Akkor ajánljuk otthonunkat, ha a saját megszokott környezetében már nem érzi magát biztonságban. Fél egyedül, vagy csak az esetleges egészségügyi kockázatok miatt.

Ha közösségre vágyik, ahol mindig talál olyan beszélgetőpartnert, akivel megoszthatja gondjait. Ha délután szeretne kiülni egy gondozott kertbe.

Teheti mindezt úgy, hogy nem kell reggelit, vacsorát készítsen magának, a mosogatást és a mosást elfelejtheti. Mindezt egy modern, akadálymentes épületben.

„Hozzátartozómat szeretném elhelyezni”

Mert olyan krónikus betegség alakult ki nála – demencia, agyi érbetegség, stb. – melynek ápolását otthon már nagyon nehezen lehet csak megoldani. Nem szeretném, ha hozzátartozómat kórházi körülmények között ápolják

Szolgáltatásaink részletes bemutatása

Lakhatás biztosítása egy legfeljebb kétszemélyes fürdőszobás lakrészben

Egészségügyi menedzselés, vizsgálatok szervezése, bonyolítása, szakjavaslatok, gyógyászati segédeszközök beszerzése, gyógyszerek kiváltása, beadása

24 órás nővéri felügyelet, gondozási szükséglet szerinti ápolás biztosítása

Étkezés biztosítása egészségi állapotnak megfelelően (akár diétás étrend)

Textíliával történő ellátás, mosás, szárítás, vasalás, tisztálkodó szerekkel történő alapellátás

Lakrészek, lakószobák és közös helyiségek teljes közműellátása (víz, csatorna, fűtés villamos energia)

A szobák, lakrészek és a teljes épület megfelelő karbantartása, takarítása, őrzése.

tartós bentlakást nyújtó idősotthoni részben fürdőszobás lakrészekben történő elhelyezésre van lehetőség. Ez a lakhatási forma lehetővé teszi a korábban megszokott önálló életvitel folytatását egy olyan biztonságos környezetben, ahol 24 órában rendelkezésre áll segítség, valamint folyamatos programok, közösségi események teszik színessé a mindennapokat.

Lakrészeink 16-24m2 alapterületűek, bennük előtér, fürdőszoba, és lakószoba találhatók. A lakószoba általunk kínált berendezése kétajtós szekrényből, ágyból, falra szerelt asztalból, két székből, valamint egy televízió szekrényből áll. Ezek bármelyike, vagy akár valamennyi tárgy helyettesíthető otthonról hozott berendezéssel, az adott hely figyelembe vételével.
A szoba elektromos rendszere úgynevezett hotelkártyával működik: a kártyát bejárat mellett található nyílásba helyezve kerülnek feszültség alá a szobai fogyasztók. Ilyen kártyát valamennyi lakónk kap, ezzel ugyanis bármikor be vagy kiléphet a főbejárat automata ajtaján. Valamennyi lakrészben található telefon, melynek előfizetési díja nincs. Igény esetén nemzetközi hívások kezdeményezésére is lehetőséget biztosítunk.

Az épület televízió hálózataminden szobában lehetővé teszi a beállított tíz magyar nyelvű csatorna (M1, M2, TV2, RTL Klub, Duna TV, Duna 2, Filmmúzeum, ATV, Hálózat TV, helyi adó) vételét. Ezen szolgáltatásért külön díjat nem számolunk fel. Igény esetén kisebb hűtőszekrény (max 160 l) elhelyezhető a szobában a speciálisan kialakított dugaljhoz csatlakoztatva (ezt nem áramtalanítja a hotelkártya).

A lakrészekhez tartozó fürdőszobák egyforma elrendezésűek, bennük zuhanyzó, wc, valamint mosdó található. A gondozók egy, az aljzatig lógó hívó készülék segítségével hívhatók. Valamennyiben található a személyzet által rendszeresen ürített szennyesruha-tartó, valamint a tisztálkodás könnyítése érdekében műanyag ülőke. A fürdőszoba aljzatburkolata csúszásgátló gombokkal érdesített műanyag, az oldalfali burkolat csempézett, melyen több kapaszkodó található. A helyiség kialakítása alapvetően akadálymentes, igény és rászorultság esetén munkatársaink segítenek a tisztálkodásban. Az egyes helyiségek tisztántartásáról takarítóink gondoskodnak.